Xhelozia

Xhelozia

koheve te funditt po ndjehem shum xheloze lidhje me personin e zemres ju kisha lut mem ndimuu nese Muni.

         

2 komente për “Xhelozia”

  1. Anonymous says:

    ��do ndjesi, se nj�« ndjenj�« e caktuar �«sht�« munduese dhe po i rrezikon ekuilibrat n�« nj�« lidhje t�« caktuar, n�« radh�« t�« par�« duhet analizuar, se nga vjen. Shpeshher�« ndjehemi m�« t�« angazhuar n�« nj�« drejtim, ndjenj�« apo parim t�« caktuar dhe i l�«n�« anash t�« drejtimet, ndjenjat apo parimet e tjera. N�«se ju konstatoni se xhelozoni pa ndonj�« shkak t�« duksh�«m, at�«her�« ndoshta �«sht�« rasti p�«r t�« marr�« pak distanc�« nga kjo ndjenj�«, duke u angazhuar n�« gj�«ra, t�« cilat ju duken m�« konstruktive. N�«se ju keni nj�« shkak objektiv p�«r ndjenj�«n tuaj, at�«her�« �«sht�« m�« mir�« t�« bisedoni p�«r k�«t�« me partnerin tuaj, duke u p�«rqendruar n�« arsyet, se pse ndjeheni k�«shtu, si dhe n�« rrug�«zgjidhjet e mundshme nga situata n�« fjal�«. Sidoqoft�«, kur b�«het fjal�« p�«r ndjenja dhe marr�«dh�«nie t�« tilla, shpeshher�« ndodhin keqkuptime. Prandaj, n�«se �§�«shtja nuk zgjidhet me nj�« bised�« ose dy-tre t�« tilla, tregohuni e duruar, sepse komunikimi, pavar�«sisht v�«shtir�«sive, �«sht�« rruga m�« e mir�« p�«r �§�«shtje t�« tilla.

    PavarÃ?«sisht se identifikimi i njÃ?« gjendjeje tÃ?« tillÃ?« si mÃ?« lart Ã?«shtÃ?« e pamjaftueshme pÃ?«r tÃ?« dhÃ?«nÃ?« njÃ?« mendim, megjithatÃ?« mund tÃ?« thuhen disa fjalÃ?« pÃ?«r rastin kur, veÃ?§anÃ?«risht adoleshentÃ?«t, nuk ndjehen mirÃ?« nÃ?« kontaktet e tyre me njerÃ?«z. NjÃ?« situatÃ?« tÃ?« tillÃ?« nÃ?« shumÃ?« raste, kemi tÃ?« bÃ?«jmÃ?« me marrÃ?«dhÃ?«nie jodomethÃ?«nÃ?«se midis individit dhe individÃ?«ve tÃ?« tjerÃ?« apo grupe tÃ?« caktuara tÃ?« pÃ?«rkatÃ?«sisÃ?«. VeÃ?§anÃ?«risht nÃ?« adoleshencÃ?«, marrÃ?«dhÃ?«niet ndÃ?«rpersonale janÃ?« intensive nga pikÃ?«pamja emocionale dhe e kontakteve, duke qenÃ?«, se individÃ?«t ‘zbulojnÃ?«’ nÃ?« kÃ?«tÃ?« moshÃ?« ndjenjÃ?«n pozitive tÃ?« realizimit personal nÃ?«pÃ?«rmjet marrÃ?«dhÃ?«nieve ndÃ?«rpersonale si tÃ?« rritur. NÃ?«se kemi individÃ?«, qÃ?« i idealizojnÃ?« kÃ?«to marrÃ?«dhÃ?«nie, atÃ?«herÃ?« kÃ?«ta individÃ?« japin gjithÃ?§ka nga vetja nÃ?« to dhe, nÃ?«se ndodh, qÃ?« tÃ?« ketÃ?« ndonjÃ?« dÃ?«shtim, atÃ?«herÃ?« ata lÃ?«ndohen, tÃ?«rhiqen nÃ?« vetvete, duke mos komunikuar me njerÃ?«zit pÃ?«r njÃ?« kohÃ?« tÃ?« caktuar apo duke mos gjetur asgjÃ?« interesante tek ta. NÃ?« kÃ?«to raste, individi Ã?«shtÃ?« mirÃ?« t’i japÃ?« kohÃ?« vetes pÃ?«r t’u interesuar sÃ?«rish pÃ?«r marrÃ?«dhÃ?«niet shoqÃ?«rore. Nga ana tjetÃ?«r, mund tÃ?« zgjedhÃ?« gjithashtu t’i kushtojÃ?« mÃ?« shumÃ?« vÃ?«mendje drejtimit tÃ?« marrÃ?«dhÃ?«nieve tÃ?« caktuara nÃ?« proces, pÃ?«r tÃ?« parandaluar lÃ?«ndimin apo zhgÃ?«njimin apo thjesht humbjen e interesit pÃ?«r njÃ?« fushÃ?« me tÃ?« vÃ?«rtetÃ?« tÃ?« rÃ?«ndÃ?«sishme pÃ?«r njerÃ?«zit.

  2. lena says:

    jum lena jum efejune kam kalu me kit djalin 2 vite tash jem te fejun po jum tu u ba shum gjeloze sa qe gjumi spom merr shpesh tu is hkep met aj ksa ps femra shum para meje e per mu asht i pari ,,po jkam frik qe pe humbi qa me ba ju lutem me ndihmoni tunggg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Na përcjellni edhe në: