Rrahje zemre

Rrahje zemre

Pershendetje, a eshte normal qe rrahjet e zemres te jen mbi 90 ne moshen 20 vjeqare? Ne t njejten kohe kam rrahje edhe ne lukth deri afer kthizes. Vrehem edhe tek rrobat kur i kam rrahjet e medha

         

Një koment për “Rrahje zemre”

  1. Dardan Kocinaj says:

    Pershendetje Nera,
    Frekuenca normale e zemres eshte nga 60-100 rrahje ne minut, por si edhe mund ta dini eshte ne varshmeri nga gjendja e organizimit. Kur i nenshteoheni ndonje aktiviteti fizik p.sh. frekuenca do te ju shtohet. Poashtu nese ju ngritet temperatura trupore shtohet edhe frekuenca. Shembuj mekanizmash te funksionimit te organizimit. Ndonjehere frekuenca e shtuar mund te jete pasoje e ndonje semundje. Per te sqaruar shkaktaret e mundshem duhet te paraqiteni te mjeku familjar i cili pas perballjes me ankesat e juaja dhe ekzaminimit do te ju realizoj nje EKG dhe do te ju udhezoj per ekzaminime plotesuese.
    Gjithe te mirat,
    Dr.Dardani

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Na përcjellni edhe në: