leximi

leximi

tung dashta me ju pyt, kam problem me majdjen ne mend, p.sh lexoj lexoj shum dhe nuk muj me majt ne mend shum a muni me ma jep nje keshill

         

Një koment për “leximi”

  1. Ma. Sc. Fortesa Kadriu says:

    P�«rshendetje Artan,

    Faleminderit q�« po e ndani k�«t�« breng�« me neve. Sa po arrij t�« kuptoj juve po ju shqet�«son fakti q�« pasi q�« lexoni po mbani n�« mend m�« pak se sa ju mendoni q�« do t�« duhej. M�« intereson t�« di a ndodh kjo n�« m�«simet n�« shkoll�« apo n�« p�«rgjithsi? Po ashtu, a mundesh t�« na shpjegosh m�« shum�« n�« lidhje me metod�«n e m�«esimit t�«nd? Nese kjo ndodh me m�«simet nga shkolla, atehere nj�« plan p�«r m�«sim mund t�« ju ndihmoj n�« k�«t�« aspekt. P�«r shembull, mund t�« planifikoni duke p�«rcaktuar koh�«n kur do t�« m�«soni, nj�« vend t�« p�«rshtatsh�«m dhe n�« cilat l�«nd�«. K�«shtu, ju do t�« mund t�« krijoni nj�« zakon p�«r t�« lexuar rregullisht nga pak. M�«simi n�« k�«t�« form�« �«sht�« m�« i leht�« dhe ndihmon q�« ju t�« p�«rkujtoni m�« shum�« informata.

    NdÃ?«rkaq disa shkathtÃ?«si tjera qÃ?« mund t’i pÃ?«rdoreni pÃ?«r tÃ?« memorizuar sa mÃ?« shumÃ?« informata janÃ?« fokusimi ose pÃ?«rqÃ?«ndrimi i vÃ?«mendjes nÃ?« atÃ?« qÃ?« ju po lexoni. Po ashtu, qÃ?« tÃ?« motivoheni mund tÃ?« shpÃ?«rbleni vetÃ?«vetÃ?«n pasi tÃ?« kryeni mÃ?«simet. PÃ?«r mÃ?« tepÃ?«r, mund tÃ?« pÃ?«rdorni teknika tjera. Pasi keni lexuar tekstin, mundoheni tÃ?« mbani nÃ?« mend fjalet kyqe pÃ?«r secilÃ?«n pjesÃ?« tÃ?« saj, dhe pÃ?«rkujtimi i tyre do tÃ?« ju ndihmoj qe tÃ?« sillni nÃ?« kujtesÃ?« edhe pjesÃ?«n tjetÃ?«r. Po ashtu, mund tÃ?« lidhni informatat qÃ?« lexoni me ndonjÃ?« ngjarje apo ti visualizoni nÃ?« imagjinatÃ?«. PÃ?«rfundimisht, qÃ?« tÃ?« mbani nÃ?« mend Ã?«shtÃ?« mÃ?« rÃ?«ndÃ?«si tÃ?« pÃ?«rsÃ?«risni ato vazhdimisht.

    Shpresoj q�« kjo t�« ju ket�« ndihmuar. N�«se keni ndonj�« pyetje tjet�«r mos hezitoni t�« na shkruani p�«rs�«ri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Na përcjellni edhe në: