Grindjet…

Grindjet…

Une jom ne lidhje me nje djal qe 1 vit dhe qdo dit po kemi probleme pogrindemi pa u ndal po ofendojm njeri tjetrin…jam shume e bregosurrreth kesaj pune, une spo deshiroj me u nda me te por po deshiroj me paskuptim mes nesh…nganjeher me duket qe po me tradhton ashtu po mendien zemra ne disa raste por ai e mohon…po kom shume frike qe njedite ai do te humb durimin nga keto grindje dhe do kerkoj me u nda….

         

2 komente për “Grindjet…”

  1. Phd. Can. Kaltrina Kelmendi - Psikologe says:

    Tung Ela, Grindjet janë pjesë përbërse e një lidhjeje, madje në disa raste ato e ndihmojnë apo pengojnë dinamikën e një lidhjeje. Një mënyrë e tejkalimit të ofendimeve të ndryshme që ndodhin në një lidhjë është përmes ruajtjes së një komunikimi të hapur me partenrin tuaj. Kjo nënkupton që ju duhet së pari të dëgjoni njëri tjetrin për arsyen e grindjes, më pas të dëgjoni dhe kuptoni argumentimin që e bën secili prej jush për problemin, më pas shikoni nësë ka ngjajshmëri në atë se si po e shpjegoni secili prej jush arsyen e grindjes, dhe nesë këni ngjajshëmri në argumentimet e juaja vazhdoni të punoni me këtë aspekt të grindjeve. Gjatë këtij procesi secili prej jush do të arrijë të shprehet për atë se si ndihet dhe ju ndimonë që të zhvilloni komunikimin në mes jush.

  2. Koment nga të tjerët says:

    Zgjidhja me e mire do t’ishte te bisedoje me te me seriozsht qe aj te tregonte ty qfar halli ose problemi ka por nese nuk e zgjidhni ne kte mnyre,ndarja eshte e vetmja zgjidhje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Na përcjellni edhe në: