Lista e Eksperteve

Tek nukjevet.net mund të këshilloheni me profesionist të fushave të ndryshme. Nëse klikoni mbi emrat e secilit më poshtë, mund të gjeni biografinë e tyre të shkrutër.

Profesioni:   Psikologe

Biografi:

Ajete Kërqeli me profesion është psikologe. Studimet themelore për psikologji i ka mbaruar në Universitetin e Prishtinës, ndërsa studimet pasuniversitare  për psikologji  dhe këshillim i ka përfunduar në Universitetin  e Sheffield-it. Aktualisht  ajo punon për Peer Educators Network- PEN.  Ndërsa, së fundi, Ajetja i është bashkangjitur ekipit të nukjevet.

Ajetja eshte duke ndjekur trajnimin per keshillim online prane Online Therapy Institute.

         

Profesioni:    Psikologe

Biografia:

Arbnora Ismaili ka përfunduar studimet bazike në Universitetin e Prishtinës, në drejtimin Psikologji. Aktualisht është në përfundim të studimeve master në Universitetin Shtetëror të Tetovës në departamentin Psikologji Organizative.

Znj.Ismaili ka një background të pasur, duke qenë se ka përcjellur shumë trajnime dhe seminare si: “Mbrojtja e fëmijëve në shkolla”, “Ndihmë fëmijëve me vështërsi specifike në mësim”, “Intervenim te fëmijët me crregullim të stresit posttraumatik”, “Shenjat dhe simptomet e abuzimit dhe neglizhimit të fëmijëve” etj.

Gjithashtu, ajo që nga viti 2007 punon si psikologe në shkollën fillore “Nazim Gafurri”, në Prishtinë, duke ndihmuar kështu nxënësit e kësaj shkolle për problemet e tyre dhe që nga shtatori 2011, Arbnora Ismaili është bashkëpunëtore e web faqes sonë www.nukjevet.net, duke qenë e gatshme për t`i ndihmuar personave në nevoje.

Arbnora eshte duke ndjekur trajnimin per keshillim online prane Online Therapy Institute.

         

Profesioni: Psikolog

Biografia:

Studimet bachelor ne psikologji i ka mbaruar ne vitin 2012 në Universitetin e Prishtinës. Prej vitit 2013 është duke vijuar studimet Master ne Psikologji Klinike dhe Shëndeti në Universitetin e Prishtinës. Nga viti 2013  është pjësë e programit të specializimit tre vjeçar për Trauma Terapie me Fëmijë dhe Adoleshent në organizaniten e njohur gjermane “Diakonie” në Mitrovicë.

Ka punuar 2 vite kuadër të studimeve dhe praktikave vullnetare ne institucione te ndryshme të shëndetit mendor ne Kosovë siç është Qendra e Shendetit Mendor në Prishtinë, ku kryesisht ka afruar psikoterapi individuale, grupore dhe psiko edukim për pacient dhe familjar. Që nga viti 2008 ka qenë pjesë e organizatave të ndryshme jo qeveritare që merren me promovimin e shëndetit mendor dhe mbrojtjen e te drejtave të njeriut. Përveç angazhimit në fushës e shëndetit mendor, ai ka përvojë 6 vjeçare në menaxhimin e resurseve humane dhe marketingut për kompani të ndryshme vendore dhe të huaja në fushën Marketingut dhe  IT-së.

Angazhimi i tij vullnetarë në kuadër të ueb faqen www.nukjevet.vet është dedikimi dhe përkushtimi profesional për të mundësuar të rinjve, adoleshenteve dhe të rriturve qasje në shërbime kualitative profesionale këshilluese dhe mbështetëse për çështje të përditësime dhe çështje të shëndetit mendor. Ai mendon së platforma www.nukjevet.net ka dëshmuar së mund të ndihmojë sidomos  rinisë për pasur qasje të sigurt në shërbime kualitative duke tejkaluar sfidat si stigmatizimi dhe deficitet në sistemin shkollor dhe shëndetësor për ofruar këto shërbime. Përkushtimi i tij për tu përgjigjur pyetjeve dhe shqetësimeve me te cilat ju ballafaqoheni do të jetë profesional duke u mundur të ofrojë përgjigje dhe rekomandime të cilat përputhen ne situatat dhe sfidat e juaja.

         

Profesioni: Psikologe/kerkuese shkencore

Biografia:

Dr. Elisa Berdica ka përfunduar studimet për Bachelor në Universitetin e Shkodrës „Luigj Gurakuqi“, Shqipëri, duke vazhduar me nivelin Master Shkencor në drejtimin Psikologji Klinike, në Universitetin e Bolognas, Itali. Ne vazhdim ka perfunduar studimet e doktoratures ne Universitetin e Mannheim ne Gjermani, ku punon momentalisht si pedagoge ne Departamentin e Psikologjise Klinike dhe Biologjike. Eshte e angazhuar kryesisht me këshillim, mësimdhënie dhe kërkim shkencor.

Gjatë rrugetimit te saj te gjate ne fushen e psikologjise, ajo eshte fokusuar kryesisht ne çrregullimet e ankthit (fobitë specifike, fobi sociale, ankth i përgjithësuar, ataket e panikut), depresion, trauma, e çrregullime te zhvillimit, me drejtim konjitiv-bihejvioral. Ne fokus te kerkimit te saj shkencor jane emocionet dhe menyra se si ato ndikojne sjelljen dhe shendetin tone mendor, po ashtu dhe promovimi i mireqenies psikologjike.

Elisa është bashkuar me ekipin e nukjevet.net qe nga viti 2011, ku ju ofron këshillim online dhe suport për problemet tuaja. Ne vitin 2015 ka mbaruar trajnimin per keshillim online prane Online Therapy Institute duke u çertifikuar si cyber facilitator.

         

Profesioni:  Gjinekologe

Biografia: 

Zn. Hatije është doktoreshë e licensuar e mjeksisë, e specializuar në gjinekologji, me një eksperiencë të madhe dhe profesionale në fushën ofurogjinekologjisë.

Për momentin ajo punon në Spitalin e Përgjithshëm ”Novo Mesto”, në Sloveni, si doktoreshë në sektorin e Gjinekologjisë.

Deri më sot, ajo ka publikuar shumë artikuj në revista mjeksore të Slovenisë dhe është bashkëpunëtore e jona , gjithmonë e gatshme për t`iu ofruar përgjigjje për problemet tuaja.

         

Profesioni:  Ortoped-traumatolog

Merkur Dobroshi eshte ortoped-traumatolog i cili punon ne Kliniken e Ortopedise dheTraumatologjise ne QKUK-Prishtine sidhe edhe ne Qendren Dijagnostike “Rezonanca” ne Prishtine ku eshte edhe I angazhuar  ne  Kolegjin ”Iliria-Rezonanca “ ne cilesine e assistentit  ne lemine e Ortopedise per studimet e nivelit Bachelor ne Fizioterapi dhe Radiologji.

I specijalizuar mbrenda dhe jashte vendit si ne SHBA, Austri, Suedi ne lemine e ortopedise dhe artroskopise se gjurit.Eshte anetar i shoqates se Ortopedeve dhe Traumatologeve te Kosoves, shoqate anetare me te drejta te plota  e EFORT(European Federation of National Associations of  Orthopedics and Traumatology ).

Ka te botuara punime shkencore nga lemia e Ortopedise ne Seminare dhe Kongrese vendore dhe nderkombetare .

         

Profesioni: Gjinekolog-Obsteter

Biografia:

Dr.Premtim Gojani – Gjinekolog/Obsteter, është specialist i cili merret me trajtimin e shëndetit, sistemit reproduktiv dhe organeve femërore. Gjinekologu bënë diagnostifikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe problemeve gjinekologjike ndërsa Obstetri merret me përcjelljen e shtatëzanisë në të gjitha fazat e saj.

Dr.Premtim Gojani punon në një ordinancë të avansuar gjinekologjike dhe obstetrike “ Jeta e Re” në Prishtinë, duke ofruar konsultime rreth shtatzanisë dhe njëkohësisht diagnostifikimin e sëmundjeve dhe problemeve të ndryshme gjinekologjike. Për shërbime të tjera siç është infertiliteti dhe intervenimet obstetrike dhe gjinekologjike, ofrohen në spitale private.

Poashtu dr.Premtimi është pjesë e këshillimit online që nga fillimi i punës së kësaj ueb faqeje, si një ndër ekpertët me më së shumti përgjigje të dhëna.

         

Profesioni: Interniste

Biografia:

Dr. spec. Violeta Hyseni ka diplomuar në vitin 2004 në Fakultetin e Mjeksisë-Dega Mjekësi e Përgjithëshme, poashtu ka kryer edhe specializimin e Mjekësisë Interne në QKUK-Prishtinë në vitin 2012. Aktualisht është përkushtuar në subspecializim për Kardiologji.

Dr.spec.Violeta ka qenë asistente e angazhuar në Katedren e Anatomisë,në Fakultetin e Mjekësisë.

Është anëtare e Asociacionit të Osteoporozës së Kosovës që nga viti 2010 dhe vlenë të përmendet që ka disa punime shkencore si kooautore, me të cilat është prezentuar në disa Kongrese Ndërkombëtare të Kardiologjisë në vend dhe jashtë vendit dhe dy prej tyre janë të botuata në revista me renome ndërkombëtare.

         

Profesioni:     Doktor i mjekesise se punes

Biografia:

Dr. Xhevdet Fetahaj, i lindur me 10 Maj 1954 ne Peje, ku ka mbaruar shkollen fillore e Gjimnazin klasik, Fakultetin e Mjekesise e ka mbaruar ne Prishtine, specializimin nga Mjekesia e Punes ne Prishtine e ne Zagreb.

Dr.Fetahaj ka punuar ne Peje si mjek i praktikes se pergjitheshme per tri vite, pastaj ne Shtepine e Shendetit ne Prishtine, ku edhe tani punon me nderprerje periodike, ne Dispanzerin e Mjekesise se Punes.

Ka pervoje me te rinjet e nxenesit sepse ka punuar 4 vite ne Dispanzerin e Femijeve, por ka edhe pervoje personale me femijet, sepse ka 6 femije e 5 nipa e mbesa. 🙂

Per momentin jeton ne USA perkohesisht, por kjo nuk e pengon qe te bashkepunoj me juve, dhe te jap kontributin e tij per te rinjet tane edhe pse kohen e  lire e ka dukshem te kufizuar per shkak te puneve qe i kryen atje aktualisht.

         

Profesioni:     Urolog

Biografia:

Shkollën fillore dhe të mesme e kam kry në Pejë, fakultetin e mjekësisë e kam kry në Prishtinë në vitin 2003. Fakultetin e mjekësisë në Sofie të Bullgarisë e kam kry me 2006. Specializimin për Urologji e kam kry me 2002, prej atëherë punoj në Spitalin Regjional të Pejës si urolog.

Punoj si konsultant në Burgun e Dubravës dhe Poliklinikën Biolab Zafi në Klinë dhe Biohit në Istog. Kam edhe ordinanc private prej viti 2003. Jam PhD kandidat në Fakultetin e mjekësisë në Zagreb prej vitit 2011.

         

Profesioni: Psikologe.

Studimet themelore per psikologji i ka perfunduar në Universitetin e Prishtines. Aktualisht është ne proces të perfundimit të studimeve master drejtimi psikologji shkollore dhe keshillim, poashtu në Universitetin e Prishtines.

Aktualisht është duke punuar si punëtore sociale në organizaten SOS Fshatrat e Fëmijeve të Kosovës. Në të kaluaren ka punuar si terapiste e fëmijeve me autizem në kuader të organizates Asociacioni Nacional i Autizmit në Kosovë.

Ka punuar si vullnetare dhe ka kryer pune praktike në organizata të ndryshme siç janë: Asociacioni Nacional i Autizmit në Kosove, Fondacioni Together Kosova, OJQ Labyrinth etj.

         

Erduan Kllobuçishta është psikolog me origjinë nga Maqedonia, por me banim në Shqipëri. Ai ka përfunduar studimet në vitin 2010-2012 në fushën e psikologjisë e në Universitetin e Tiranës (Fakultetin e Shkencave Sociale)  si dhe Master Shkencor (MSc.) në drejtimin Psikologji Shkollore dhe Organizacionale. Sa  i përket përvojës profesionale në fushën e psikologjisë, këshillimit, ai ka disa vite përvojë pune. Në 2011-2012 ka qenë në paraburgimin IEVP Durrës, si psikolog (psikolog forenistik). Puna dhe përgjegjësia e tij në këtë institucion ka konsistuar në shqyrtimin e dokumentacionit për çdo të dënuar, testimin, vlersimin  si dhe mbështetja psikoterapeutike të pacientëve  brenda spitalit të paraburgimit. Pa harruar të përmend faktin se një rol vendimtar në përvojën e tij ka luajtur dhe të qënurit pedagog në Universitetin Aleksandër Moisiu (Filiani I Peshkopisë) për një periudhë gati tre vjeçare. Gjetja e potencialeve të çdo studenti ka qenë pika kyçe në modelin e tij të ligjërimit. Të qenurit konsulent në fushën e organizatave të huaja (Helping Hands USA), si kordinator rajonal për Maqedoninë, duke ofruar mbështetje psiko-sociale fëmijëve Sirian dhe fëmijëve pa njërin prind, mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve, si dhe të qenurit trajnues në institucionet edukim-formues, e ka bërë që puna e tij të sjell një përvojë në dobi të komunitetit dhe vlersimin e fenomeneve në mënyre reale dhe profesionale.

         

Profesioni: Psikolog Klinik 

Biografi:

z.Gallopeni është Psikolog klinik I licensuar, para mbrojtës i tezës së masterit në Psikologji-klinike.

Përvojë pune në fusha të ndryshme profesionale, rreth 2 vite punë praktike vullnetare në Qendren e shëndetit mendor për fëmijë dhe adoleshent, punë me fëmije me autizem për një kohë të gjatë. Vlerësues dhe këshilltarë Psikologjik në projektin ATOMI, që ka për qëllim Identifikimin dhe Përkrahjen e personave me Inteligjencë të jashtëzakonshme.

I angazhuar në Qendren Europiane për Arsim Profesional, I angazhuar poashtu edhe në hulumtime të ndryshme. I angazhuar në mbështetjen Psikologjike të Qendrave për Punë Sociale, nga AIBI. 

Ka ndjekur trajnime të ndryshme si në Terapi Familjare, Terapi Kognitivo-Biheiviorale, Trajtim të personave me PTSD, poashtu ka qenë pjesmarrës në konferenca të ndryshme për cështje profesionale.

         

Emri :Ida
Mbimri :Tërnava

Profesioni :Psikolog Klinik

Ida Tërnava është Psikolog Klinik,punon në Spitalin Bahçeci,ajo është drejtuese e bordit te Psikologeve në Shoqaten Kosovarë të Psikologëve të Rinj.
E specializuar brenda dhe jashtë vendit për Psikologji Klinike dhe Terapi Kognitive Biheviorale.

Anëtare e Odës së Mjekëve të Republikës së Kosovë.

         

         

Profesioni: Psikologe klinike

Studimet themelore dhe të Masterit për Psikologji i ka përfunduar në Universitetin e Prishtinës. Ajo
është trajnuar në programe të shumta profesionale të shëndetit mendor brenda dhe jashtë vendit, duke
veçuar Psiko-traumatologjinë dhe Traumaterapinë.

Që nga viti 2016 Lulëjeta ushtron veprimtarinë e saj si Psikoterapiste në Ambulancën e Psikologjisë
Klinike “Uni” në Prishtinë. Po ashtu, që nga viti 2006 shërben si Psikologe dhe Koordinatore e Qendrës
Rehabilituese për viktima të trafikimit në Kosovë MVPT/PVPT.

Lulëjeta ofron Psikoterapi Individuale dhe Këshillim Psikologjik për fëmijë dhe të rritur, si dhe Testim dhe
Trajtim me EPS.

         

Profesioni:    Psikolog shkollor

Biografia:

MSc. Valdet Plakolli është me profesion psikolog shkollor organizacional.

Studimet themelore i kreu në Universitetin e Prishtinës dhe në vitin 2008 mori titullin Bachelor në psikologji.

Studimet posdiplomike i kreu në Universitetin shtetëror të Tiranës, ku në vitin 2012 mori titullin Magjistër i Shkencave Sociale-drejtimi psikologji shkollore- organizacionale.  

Që nga nëntori i vitit 2008 punon në cilësin e psikologut të shkollës. 

Që nga shtatori i vitit 2011 është i angazhuar si ekspert në www.nukjevet.net

Valdet Plakolli ka perfunduar trajnimin per keshillim online  dhe eshte certifikuar me certifikate nderkombetare nga Online Therapy Institute.

Valdeti eshte duke ndjekur trajnimin per supervizion prane Online Therapy Institute.

         

         

Profesioni:  Mjek

Biografia:

Ilir Begolli MD, Mrsc, Ph.D. është mjek dhe profesor asistent në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Prishtinës për lëndët mjekësi sociale, statistikë mjekësore me informatikë, menaxhment në fizioterapi dhe shkathtësi komunikimi.

Gjatë tërë karrierës ka punuar në edukim dhe promovim shëndetësor me të rinjtë dhe grupe tjera të popullatës duke ofruar informata lidhur me shëndetin dhe sjelljet e shëndosha.

Është anëtar i Together Kosova që nga fillimi i saj duke marrë pjesë aktive në trajnime si dhe aktivitetet e realizuara brenda këtij fondacioni. Është anëtar i grupit të eksperteve në ueb faqën Nuk Je Vet duke ofruar këshilla nga lëmia shëndetësore.

         

Profesioni: Psikiatër

Biografi:

Dr.Shukrije Statovci punon në departamentin e Psikiatrisë në Qendren Klinike Univerzitare në Prishtinë,ku faktikisht është shefe e repartit në të cilin trajtohen crregullimet jopsikotike. Ajo punon me adoleshëntë , të rritur dhe familje që kanë nevojë për t`iu trajtuar.

Deri më sot, ka punuar dhe monitoruar programe të shëndetit mendor në bashkësi dhe ka publikuar shumë punime që kanë të bëjnë me cështjet e shëndetit mendor.

Ajo gjithashtu është pjesë e ekipit të ekspertëve të faqës nukjevet.net, ku përmes pyetjeve tuaja, ajo mundohet të trajtoj rastet tuaja.

         

Profesioni: Psikologe Shkollore

 

Biografia:

 

Studimet për psikologji i mbaroi në Universitetin e Prishtinës, në vitin 2008, ku mori titullin Bachelor i Psikologjisë.

 

Studimet postdiplomike për psikologji shkollore dhe organizacionale, i kreu në Universitetin e Tiranës, në vitin 2012, dhe mori titullin Magjistër i Shkencave Sociale – drejtimi Psikologji Shkollore dhe Organizacionale.

Që nga viti 2008 punon si psikologe shkolle.

Ardita Bahtiri ka perfunduar trajnimin per keshillim online  dhe eshte certifikuar me certifikate nderkombetare nga Online Therapy Institute.

         

Profesioni:        Psikologe këshilluese       

Biografia:

Dhurata Nixha është psikologe këshilluese dhe psikoterapiste. Studimet bazike i mbaroi pranë Universitetit të Prishtinës, ndërsa studimet post diplomike pranë Universitetit të Sheffildit në Greqi.

Ka mbaruar specializimin për Psikoterapi Pozitive dhe  aktualisht është në vitin e tretë të Specializimit për Terapi Familjare, e organizuar nga IFTA.

Dhurata Nixha ka punuar me projekte të ndryshme psikosociale në “Children for Tomorroë” si dhe me të rinjët përdorues të substancave psikoaktive në Qendrën Mediko Psikoterapeutike “Labyrinth”.

Aktualisht punon pranë organizatës “Save the Children International”.
Dhurata punon si eksperte në ueb faqën këshilluese për të rinjë nukjevet.net nga Shtatori i vitit 2011.

         

Studimet universitare, bachelor dhe master i kreu në Fakultetin e Psikologjisë në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, ndërsa studimet e doktoratës është duke i ndjekur në të njëjtin universitet, në Fakultetin e Edukimit, programi: Mësimdhënia dhe të mësuarit, profili: Psikologji Edukimi.

Që nga viti 2008 është e kyqur me orar të plotë në veprimtari akademike në cilësinë e ligjërueses.
Nga viti 2015, punon në Fakultetin e Psikologjisë në Kolegjin AAB, ligjëruese në lëndet Psikologjio edukimi, Teoritë e të nxënit.

Përshirja shumë vjeqare në veprimtari akademike ka mundësuar dhënien e këshillave qoftë në mënyrë individuale apo përmes focus grupeve kryesisht për studentë në lidhje me problematika që dalin nga fusha e psikologjisë së edukimit, njëkohësisht në cilësinë e ligjëruesës ka mbajtur edhe shumë workshope enkas për studentë me qëllim të ushtrimit të aplikimit të teorive
psikologjike në fushën e edukimit.

         

Saranda Rexha, Msc. Këshillim Psikologjik dhe Psikoterapiste Trupore e licensuar nga Asociacioni i mirënjohur Evropian për Psikoterapi Trupore. Qasja terapeutike që praktikon në trajtimet profesionale të klientëve është qasje integruese, duke i kushtuar vëmendje potencialit të klientit në perspektivën relacionale mendje/trup. Në punën e saj vëmendje dhe rëndësi të veçantë ka harmonizimi empatik, kuptimi dhe bashkë-mësimi në theksin e dinamikës së marrëdhënieve terapeutike, për të arritur një ndërgjegjësim të mendjes dhe trupit nëpërmjet integrimit të teknikave të ndërhyrjes terapeutike, kuptimit dhe përvojës psikologjike më të thellë.
Saranda është anëtare e plotë në Asociacionin Evropian për Psikoterapi trupore www.eabp.org dhe anëtar i asocuar në Organizatën për Edukim dhe Terapi në fushën Somatike www.ismeta.org.

         

Qendra Mediko-Psikoterapike “Labyrinth”    

E themeluar në vitin 2002 merret me parandalimin e abuzimit të drogave, trajtimin e sëmundjes të varësisë, si dhe parandalimin e infeksioneve që lidhen me injektimin e drogave, siç janë HIV-i, Hepatiti B dhe Hepatiti C. 

Ne kuadër te OJQ-s “Labyrinth” funksionojnë tri qendra multidiciplinare.

Qendra ne Prishtinë me njësitë në Gjilan dhe Prizren.

         

Profesioni: Internist- Kardiolog

Biografia:

Prof. ass. Dr. Dardan Koҫinaj, ka diplomuar prane Fakultetit te Mjekesise- Mjekesi e pergjithshme, te Universitetit te Prishtines ne vitin 1998. Specializimin nga Mjekesia Interne e perfunsoi me sukses ne fund te vitit 2003 ne Prishtine. Pas qendrimit nje vjecar (2004/ 2005) ne Itali eshte Specializuar ne Kardiologji Adulte.

Titullin Magjister i Shkences e ka fituar ne Universitetin e Prishtines, kurse ne Universitetin e Zagrebit ne vitin 2012 ka fituar titullin e Doktor Shkence.

Punon ne Kliniken e Kardiologjise ne QKUK dhe ligjeron ne Fakultetin e Mjekesise te Universiteit te Gjakoves.

Me pjesmarrje aktive ne takime profesionale/ shkencore, brenda dhe jashte Kosoves, ka prezentuar te dhenat nga projekte kerkimore eshte kyҫur. Poashtu ka publikuar disa punime ne revista me recenzion nderkombetar.

         

Profesioni : Psikologe klinike

Biografia: Selvi Izeti Çarkaxhiu , është psikologe klinike, aktualisht duke punuar në Qendrën Kosovare përRehabilitimin e Të mbijetuarve të Torturës në Prishtinë qe nga viti 2007. Ajo ofron psikoterapi individuale,grupore dhe familjare duke përdorur teknika te tërapis Cognitive-Biheviorale, ne veqanti terapin me ekspozim të zgjatur per trajtimin e traumes. Ajo është trajnere e certifikuar për menaxhimin e stresit te profesionistët e kujdesit shëndetësor . Ka studiuar psikologji klinike në Universitetin e Prishtinës, Kosovë (2006), tre vjet studime në terapi njohëse dhe të sjelljes (TBK)në Qendrën Kosovare për Rehabilitimin të Mbijetuarëve të Torturës (2009) dhe mban Certifikate nga Harvard's Global Mental Health: trauma and recovery.(2011)

         

Emri: Vahide
Mbiemri: Morina
Profesioni: Psikologe

Vahide Morina ndjek studimet master në programin e Psikologjisë Shkollore dhe Këshillimit, në Universitetin e Prishtinë “Hasan Prishtina”, Prishtinë.

Përvoja e saj konsiston në fushën e rehabilitimit, ri-integrimit të viktimave të trafikimit si dhe parandalimin e trafikimit të qenieve njerëzore.

Është e licencuar nga Ministria e Punës dhe Mirëqenies Sociale si ofruese e shërbimeve sociale dhe familjare, dhe përveç trajnimeve/kualifikimeve tjera, gjithashtu ka në përfundim specializimin tre vjeçar për “Traumaterapi” në Diakonie Kosova, Mitrovicë.

         

Vigan Behluli ka përfunduar studimet master në Norfolk State University, në drejtimin e psikologjisë klinike dhe të komunitetit. Ka përfunduar programin specialistik në psikologji klinike, të organizuar nga Universiteti i Bazelit dhe nën administrimin e Ministrisë së Shëndetësisë. Në aspektin psikoterapeutik kryesisht është i angazhuar me popullatë sub-klinike të cilët vuajnë nga simptomet e ankthit dhe humorit të ulur. Beson fuqimisht se metodat më efikase të intervenimit në psikoterapi bazohen në ofrimin e përkrahjes emocionale dhe zbatimin e intervenimeve me qëllim të zbulimit dhe zhvillimit të potencialit vetanak. Për më tepër, metodat më të përshtatshme të intervenimit vijnë si rezultat i bashkëveprimit mes ofruesit të shërbimit të shëndetit mendor dhe klientit.

         

Profesioni: Puntore Sociale

Biografia:

Studimet themelore ka mbaruar per pedagogji sociale prane universitetit te Prishtines.

Pune 6 vjecare me femije me nevoja te vecanta,  neper organizata dhe institucione te ndryshme. Aktualisht vazhdon punen me femijet e kesaj kategorie.

Pune vullnetar edhe praktike ne shume organiazata, si: SOS fshatrat, Ideaspartnership, Integra,

Per nje periudhe te gjate kohre ka punuar ne kliniken “Sindroma” Prishtine.

Trajnime te ndryshm ne lidhje me shendetin mendor, si per femijet me nevoja te veqanta,ne fushen e antitrafikim,per kshillime online etj.

         

Xhevahire Balaj  është psikologe klinike dhe traumaterapeute.

Nga viti 2012 është drejtoreshë e Qendrës Psikosociale për Traumaterapie- Diakonie Kosova ne Mitrovice.Studimet bazike në psikologji, Universiteti i Prishtinës
•Studimet master në psikologji klinike, Universiteti I Prishtinës
• Studime të profilizuara për supervajzere dhe trajnerë në Traumaterapie- Qendra për traumaterapie dhe traumatologji Niedersachen, Gjermani
• Studime të profilizuara për supervjazere në psikologjinë klinike dhe psikoterapinë, Universiteti i Baselit, Zurihut, Ministria e shëndetësisë e Kosovës dhe Kosova health foundation.
• Studime të profilizuara Programi për Terapi Kognitive Biheviorale, KRCT, Prishtinë.
• E certifikuar në Traumaterapie (modeli KERST- Traumaterapia e bazuar në trup, resurse dhe sistem) organizuar nga Diakonie Kosova, Qendra për Traumaterapie, traumatologji Niedersachen Gjermani dhe Ministria e shëndetësisë e Kosovës
• Trajnim tremujor për trajtimin e traumës, Mynih/Kiel, Gjermani;
• Trajnim dhe supervizion: Psikoterapie për fëmijë dhe adoleshentë, Klinika Universitare e Hamburgut, Fondacioni Children for Tomorrow dhe DAAD

Përvoja e punës:

2006 -2012 Psikologe, psikoterapeute për fëmijë dhe adoleshentë Fondacioni “Children for Tomorrow” Gjakovë
2012- Drejtoreshë e Qendrës Psikosociale për Traumaterapie- Diakonie Kosova- Mitrovicë

         

Na përcjellni edhe në: